, , , ,

Η ψευδο-αντισυστημικότητα της Αμερικάνικης "Αριστεράς": η περίπτωση Michael Moore

Michael Moore, ο συστημικός "αντισυστημικός"

Η "αριστερά" στις Η.Π.Α, της οποίας προβεβλημένα πρόσωπα είναι ο πολιτικός Bernie Sanders και ο διάσημος σκηνοθέτης Michael Moore, κυριολεκτικά έβγαλε τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια, στηρίζοντας την Hillary Clinton, συμμαχώντας δηλαδή με τον "διάβολο" ώστε να αποτραπεί η άνοδος του "διαβολικότερου" Trump στην εξουσία.
Όταν ο ίδιος ο Michael Moore είχε προβλέψει τη νίκη Trump, άξιζε τον κόπο η συμπόρευση με μία εκ των πιο διεφθαρμένων πολιτικών στην ιστορία των ΗΠΑ για να τον σταματήσει; Επί της ουσίας όταν συμπορεύεσαι με το κακό για να αποτρέψεις αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως χειρότερο, πάλι πρέπει να απολογηθείς γιατι συμπορεύθηκες με το κακό. Πως το αξιακό σύστημα, η ιδεολογία, οι αντιλήψεις για την διακυβέρνηση, το επέτρεψαν; "Θα ηταν καλύτερα με την Hillary", υποννοεί ο Michael Moore, και ρίχτηκε στην μάχη.
Tο αποτέλεσμα ήταν η Αμερικάνικη Αριστερά να βουλιάξει μαζί με την Hillary και να εξευτελιστεί παγκοσμιώς, χάνοντας κάθε είδους εκτίμηση, αλλά κυρίως: κάθε εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης, της οποίας υποτίθεται είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος. Ένα μάθημα εξαιρετικά ωφέλιμο για την -όποια- Ελληνική Αριστερά!
Ειδικά, ο ιδιαίτερα προβεβλημένος στη χώρα μας Michael Moore, ως ο κατεξοχήν αντισυστημικός Αμερικάνος με ψαγμένα ντοκυμαντέρ "που λένε αλήθειες", δύσκολα θα βρεί συμμάχους όταν δέχεται σκλήρη κριτική και σάτιρα από τους ιδεολογικούς του αντιπάλους:


(To βίντεο έχει ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους, απλά κάντε κλικ στην αντίστοιχη επιλογή)