, , , ,

Χρειάστηκαν 7 χρόνια και 3 (προς 4) μνημόνια για να αναγνωρίσουμε -τουλάχιστον- το λάθος της εισόδου στο ευρώ

Αλλαγή σκηνικού στην ελληνική κοινωνία σε σχέση με την υποστήριξη προς το ευρώ...


 Διαβάσαμε πρόσφατα στις ειδήσεις: 
Αλλαγή σκηνικού στην ελληνική κοινωνία σε σχέση με την υποστήριξη προς το ευρώ καταγράφει αποκαλυπτική δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στο περιοδικό ZERO, στο τεύχος Ιανουαρίου, το οποίο θα βρίσκεται στα περίπτερα από την Πέμπτη 5 του μηνός.

Η έρευνα χτυπά «καμπανάκι» για τους συσχετισμούς οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα ανατροπής, καθώς είναι οριακή πλέον η υποστήριξη παραμονής στην ευρωζώνη.

To 53% των Ελλήνων θεωρεί λανθασμένη την ένταξη τη χώρας στην ευρωζώνη και μόλις το 38% πιστεύει ότι ήταν σωστή.

Μοιρασμένες οι γνώμες για την τύχη της Ευρωζώνης. Το 41% λέει ότι δεν θα συνεχίσει να υφίσταται και το 40% ότι θα συνεχίσει ενώ ποσοστό 19% δεν απαντά.


Τη συγκινητική στιγμή αυτή, που παραδέχεται η ελληνική κοινωνία  την βλακεία και ευπιστία της, αξίζει να κάνουμε ένα μίνι - αφιέρωμα στη είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Διότι ειπώθηκαν άπειρα ψέμματα και ξοδεύτηκαν άπειρα χρήματα ώστε να πειστεί η ελληνική κοινωνία για το ευρω-όνειρο:

Ήδη από το 1998, όταν έγινε η υποτίμηση της δραχμής, ως προϋπόθεση για την ένταξη στο ευρώ, καλλιεργείται ένα κλίμα ευφορίας και προωθείται το αφήγημα του ευρώ. Κατά τον πληθωρικό Ευάγγελο Γιαννόπουλο πορευόμασταν "..νικηφόρα, παλικαρίσια και λεβέντικα. ΕΛΛΗΝΙΚΑ!", όπως χαρακτηριστικά δήλωνε(!). Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μάλιστα, έφθασε, στο έσχατο σημείο, να ισχυρίζεται, ότι η υποτίμηση της δραχμής, δεν ήταν υποτίμηση, αλλά μια "αναπροσαρμογή της ισοτιμίας", η οποία είναι φυσιολογική σε αυτές τις περιπτώσεις:
Η προπαγάνδα θα γίνει και μέσω διαφημίσεων, όπως αυτή του 2000:To 2002, άλλη μια διαφήμιση που προσφέρει άφθονο γέλιο από το πρώτο δευτερόλεπτο... "Μετά από μακροχρόνιο σχεδιασμό...":Την ίδια χρονιά έγινε η μετάβαση στο ευρώ! Σε αυτό το ιστορικό βίντεο βλέπουμε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να "προμοτάρει" το ευρώ στον κόσμο. Η παραμονή της πρωτοχρονιάς είναι ταυτισμένη με την είσοδο στην ευρωζώνη, σε μια βαλκανικού τύπου κιτς φιέστα, ανάλογη της αισθητικής του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Οι ιθαγενείς ενθουσιασμένοι προστρέχουν στα ATM και πιάνουν τα πρώτα ευρώ στα χέρια τους, τα οποία περιεργάζονται δείχνοντας έκπληκτοι: