Μανώλης Ρασούλης, ένας «κανένας» που μας σεριανά...

"Προσκυνάω τη χάρη σου λαέ μου.Όμως όπως κι εσύ καλά γνωρίζεις πότε είσαι λαός μετά Βαΐων και κλάδων πότε είσαι η μάζα που κάνει την ιστορία, πότε η μπάζα,πότε πληθυσμός και πότε πότε όχλος που δεν διασταυρώνεις πια αλλά σταυρώνεις. Προσκυνώ τον όχλο σου λαέ μου." 

"Δύο είναι τα αγαπημένα δόγματα του νεοέλληνα :
α) ό, τι φάμε και πιούμε κι ό, τι αρπάξει ο κώλος μας
β) μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι.
Αν καταλάβω πως υπάρχει κανένα τρίτο αμέσως θα σας το γράψω. Για να μην νομίζετε ότι σας γράφω.Νάουμ."

"Υπάρχουν πια αρκετοί νεοέλληνες που το πρωί διαβάζουν Πλούταρχο και το βράδυ παν να διασκεδάσουν στον άλλο Πλούταρχο.Ας μην το αναλύσω. Θυμάμαι αυτό που έλεγε ο Χατζηδάκης: αυτοί που πάνε στον Παβαρότι θα πάνε και στον Πανταζή. Σημειώνω ότι ο Χατζηδάκης στα τελευταία δεν είχε χρηματοδότηση για να ηχογραφήσει.Πολύ με στεναχωρούσε. Όταν πρωτοδιάβασα ότι ο Φελίνι δεν μπορούσε να βρει χρήματα για να γυρίσει μια ταίνια,ούρλιαζα μέσα μου:ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά.Και πράγματι,έτσι είναι."

"Ο Χριστός μ'έχει απασχολήσει πάρα πολύ.Μπορώ να γράψω διατριβές περί τούτου.Εδώ θέλω να εκφράσω τις σκέψεις μου ως προς την απορία μου και ως προς το γεγραμένο κατά το οποίο ο Χριστός ενώ είχε 9 νταν στο μαστεριλίκι (Master = Δάσκαλος) πήρε 3 μαθητές ζωντόβολα σαν παρέα για να πάει στον κήπο να προσευχηθεί και να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον Γολγοθά ή όχι,εκεί που με το περιβόητο απελθέτω το ποτήριον τούτο κλπ,και ενώ το είπε και πως το είπε, και των «μαθητών,κοιμωμένων του Χαλεπά (του κερατά) δεν τον άκουσε κανείς.Παρ'όλα αυτά ο Χριστός κείνο το βράδυ που η ψυχή του ήταν βαριά έως θανάτου, αφού θ' αποφάσιζε την πορεία προς τον θάνατο-κι ενώ είχε παρακαλέσει τους «μαθητάς - ζωντόβολα» να αγρυπνούν, η απορία μένει:ενώ ήταν διορατικός γιατί τους πήρε;Δεν ήξερε ότι θα κοιμόντουσταν;Τι ήθελε να διδάξει εκείνη τη στιγμή που παλινδρομούσε,και συγκρούονταν τελειωτικά κι αμετάκλητα το ανθρώπινο στοιχείο του- πεπερασμένο-με το θεϊκό-απόλυτο -,γιατί πήρε τους συγκεκριμένους ανεύθυνους μπούφους;Απορίας άξιον και άξιον εστί το τίμημα."

"Και ενώ έχουμε συμφωνήσει ότι ΟΛΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ οι θεολόγοι και οι νεωκόροι των δογμάτων εξακολουθούν να μπαίνουν στα ρουθούνια του Θεού και να κηρύττουν ότι ο αληθινός Θεός κάνει τα καλά και ο Εωσφόρος τα άσχημα -κατανομή εργασίας. Εκλογίκευση; Κακοποίηση των νόμων του Γίγνεσθαι; Χαζοανθρωποκεντρισμός; Εγώ δεν θα λέγα καν ότι: όλα εν Θεού. Η' ότι όλα τα κάνει ο Θεός.ΌΛΑ είναι θεός,όλα είναι ο θεός κι ο θεός είναι ΟΛΑ. Αυτός έφτιαξε και την ευθύνη ας την αναλάβει κιόλας και πιστεύω ότι το κάνει. Οι κακομεσάζοντες όπως περιττεύουν. Αφήστε το Θεό ήσυχο να κάνει τη δουλειά του κύριοι."  (Πηγή: rasoulis.gr )