, , ,

Απομυθοποιώντας τον «νεοελληνάρα»

Ο «νεοελληνάρας» αποτελεί μια τομή στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. The one you love to hate. Μας εκνευρίζει, αλλά είναι κομμάτι και του δικού μας εαυτού, οπότε τον συγχωρούμε πολλές φορές. Όμως, προσπαθούμε αρκετά να τον κάνουμε λίγο καλύτερο;

Τι λέει ο «νεοελληνάρας» και τι κάνει:

1.«Η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί», αλλά αποκρύβει μετά μανίας εισοδήματα και δεν κόβει/ζητά αποδείξεις, ακόμα κι όταν η φοροδοτική του ικανότητα το επιτρέπει. Πάντα εννοεί κάποιους - απροσδιόριστους- άλλους.

2.«Το ρουσφέτι με τους διορισμούς πρέπει να σταματήσει», αλλά κοιτά να «χώσει» τα παιδιά του στο δημόσιο ή θα χρησιμοποιήσει κάθε βύσμα για να εξυπηρετηθεί οπουδήποτε (και για να καβαντζωσει θέση στον ιδιωτικό τομέα!).

3.«Οι ξετσίπωτες που ήρθαν απ' το ανατολικό μπλόκ ξελογιάζουν παντρεμένους και διαλύουν οικογένειες», αλλά το βράδια συνωστίζεται σε στριπτιτζάδικα και οίκους ανοχής (έχετε παρατηρήσει πόσοι οίκοι ανοχής υπάρχουν στην Αθήνα; Ποιοί τους συντηρούν, λέτε;!). (σημ. βέβαια αυτά τα επαγγέλματα ούτε κατακριτέα είναι, ούτε ασκούνται κατ΄αποκλειστικότητα από γυναίκες συγκεκριμένης καταγωγής, ασκούνται και απο Ελληνίδες βεβαίως)

4.«Πρέπει ν’ αποσυμφορηθούν οι πόλεις απ’ τον πολύ κόσμο», αλλά «πολύς κόσμος» γι' αυτόν είναι όλοι οι άλλοι εκτός απ την οικογένειά του. Συνήθως υποννοεί τους μετανάστες (και βασικά εννοεί να φύγουν γενικώς από τη χώρα!).

5.«Η κίνηση στους δρόμους δεν υποφέρεται πια», αλλά πηγαίνει μέχρι το περίπτερο με το αυτοκίνητο.

6.«Να φύγουν οι ξένοι γιατί είναι εγκληματίες», αλλά στο χωράφι ,στην οικοδομή παίρνει ξένους, διότι είναι φθηνότεροι και μπορεί πιο εύκολα να τους έχει αδήλωτους, να δουλεύουν "μαύρα". 7.«Οι ξένοι θα μας φάνε γιατί γεννάνε σαν  κουνέλια», αλλά δεν προσλαμβάνει παντρεμένες (και Ελληνίδες προφανώς) στη δουλειά του για να μην μείνουν έγγυες ή αν μια υπάλληλος μείνει έγκυος άμεσα της κάνει πόλεμο και προσπαθεί να την ξεφορτωθει...9.«Να σταματήσει επιτέλους η μάστιγα των ναρκωτικών», αλλά καταναλώνει αλκοόλ, καπνίζει και τρώει μεταλλαγμένη σαβούρα από delivery... Επίσης, έχει μπερδέψει τα στραγάλια με τα φάρμακα, τα οποία καταναλώνει σαν καραμέλες, βασιζόμενος συνήθως σε δικιά του διάγνωση! «Φαρμακομανής»!

10.«Οι πολιτικοί ειναι όλοι πουλημένοι και κλέφτες», αλλά ψηφίζει κάθε φορά ένα απ τα δυο μεγάλα κόμματα και ενισχύει τον δικομματισμό. Αν ψηφίσει μικρά κόμματα, επιλέγει το πιο λαικιστικό συνήθως...

11.«Είναι έγκλημα να πεθαίνουν τα παιδιά απ την πείνα στις φτωχές χώρες. Πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει», αλλά εννοεί να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος εκτός απ αυτόν. Συνήθως πετά τέτοιες εκφράσεις σε περιόδους εορτών, που το κλίμα είναι κάπως ψυχοπονιάρικο,για να δείχνει large και ψυχάρα!

12.«Εδώ που τα λέμε πρέπει να σταματήσουν τα πειράματα με ζώα», αλλά χρησιμοποιεί καλλυντικά και φοράει δερμάτινα / γούνες.

13.«Εγώ πάντως το παραδέχομαι: δε θα μπορούσα να σφάξω ζώο» και στη δουλειά του περιμένει αγωνιωδώς το διάλειμμα για να πάει να πλακωθεί στους γύρους, ενώ το Πάσχα υπερήφανα βγάζει selfie καθώς ψήνει αρνί!

14.«Δεν ασχολούμαι με την πολιτική και τη βρίσκω εντελώς βαρετή», αλλά παθητικά ανέχεται να ασχολείται η πολιτική μαζί του και να του κάνει τη ζωή μαρτύριο (συνήθως αφού έχει ψηφίσει  κόμμα που έγινε πρόσφατα κυβέρνηση!).

15.«Εγω είμαι καλλιεργημένος γι’αυτό και δεν ασχολούμαι με ανούσια πράγματα», αλλά τον πιάνει στεναχώρια για τη γρατζουνιά στο αυτοκίνητο, μαλώνει με την πεθερά του και ζηλεύει το μπατζανάκη του που έχτισε εξοχικό! Φυσικά, θα είναι αμίλητος εάν η Ολυμπιακάρα έφαγε άλλη μια 4άρα στην Ευρώπη!

16.«Πάντως ότι και να λένε, εγω πιστεύω πως μια ανώτερη δύναμη υπάρχει», αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει με απλά λόγια τι είναι ο Τριαδικός Θεός της Ορθοδοξίας, ενώ σε κάθε ευκαιρία βρίζει τον Χριστό και την Παναγία.

17.«Α όλα κι όλα εγω είμαι φυσιολάτρης! Στις διακοπές μου επιζητώ χαλάρωση και επαφή με τη Φύση», μα πάντα στις διακοπές νοικιάζει δωμάτιο με τηλεόραση, θερμοσίφωνα, στρώμα,τηλέφωνο κλπ. Είναι με το tablet και το smartphone στο χέρι. Θα κάνει 40 βουτιές από τον βράχο στη θάλασσα για να βγει η τέλεια φωτογραφία ώστε να την ανεβάσει στο facebook ή το instagram! Μην μιλήσουμε για την οικολογική του συνείδηση...

18.«Οι νέοι ντύνονται σαν καρναβάλια, κάνουν πιστολάκι και αφήνουν τριγωνικά μούσια», ενώ φορά καρώ πουκάμισο κι από πάνω γαλάζιο «μπουφάν», κοτλέ παντελόνι του 70' και σανδάλια από κάτω. Έχει χαίτη λασπωτήρα από τα 80΄ς και μουστάκι απο το στρατό.


19.«Εγώ δεν είμαι σκλάβος του χρήματος», αλλά δουλεύει μέρα νύχτα σαν σκύλος (ακόμα κι όταν δεν το χρειάζεται πράγματι), ενώ είναι σε θέση να "σφαχτεί" για χρηματικές διαφορές και περιουσιακά/ κληρονομικά. Δεν είσαι σωστός Ελληνάρας, αν δεν έχεις σφαχτεί για περιουσιακά με συγγενείς! Τέλος!

20.«Εγώ δε φοβάμαι το θάνατο», ενώ τρέχει στο γιατρό για μια παρανυχίδα και κάνει δέκα χιλιάδες άχρηστες εξετάσεις, επειδή του μπήκε στο μυαλό οτι "κάτι τρέχει".